Start met Paardrijden

Leuk dat je wilt starten met paardrijden! 

Manege Moedig Voorwaarts biedt paardrijlessen aan iedereen: voor allerlei doelgroepen en op diverse niveaus. Je kan met paardrijden vanaf 7 jaar tot elke leeftijd beginnen en zowel valide als minder valide ruiters zijn bij ons van harte welkom!

Alle lessen worden door enthousiaste en gediplomeerde instructeurs verzorgd. De paardrijlessen worden elke dag gegeven en er kan zowel overdag als in de avonduren gereden worden.

Door de grote variatie aan paarden en pony’s is er voor iedereen een geschikt paard. 

 

Bjorna

FNRS en SVP Manege

Wat goed dat je gekozen hebt voor een manege die is aangesloten bij de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en Stichting Veilige Paardensport (SVP).

Bij een FNRS manege leer je paardrijden op ervaren paarden en pony’s. De instructeurs zijn altijd gediplomeerd en worden periodiek bijgeschoold. Je kunt er van op aan dat de paarden goed worden verzorgd en dat hun welzijn voorop staat. Veiligheid van ruiter en de paarden staan bij ons hoog in het vaandel, we zijn dan ook in het bezit van het SVP veiligheidscertificaat.

FNRS
Veiligheidscertificaat

Kennismaken

Om het kennismaken met paardrijden zo makkelijk mogelijk te maken, kan je zonder verplichtingen starten. Er is een Opstartcursus, zodat je kan kijken of je het paardrijden leuk vindt. Ruiters met ervaring kunnen via een Instap-les bekijken welk niveau en welke les geschikt is. Tijdens de opstartcursus of Instap-les wordt er ook uitleg gegeven over plaatsing in de lesgroep, inschrijving, lesgeld en de huisregels. 

Ruiters zonder ervaring

De “opstartcursus” is voor iedereen zonder ervaring met paardrijden. De cursus wordt gegeven op de zaterdagochtend en zondag, op afspraak.

 • De opstartcursus bestaat uit 2 privélessen van elk een uur. 
 • Beide lessen bestaan uit: 
 • – leren poetsen, opzadelen en afzadelen waarbij de omgang met, en vertrouwen in de paarden centraal staat. 
 • – leren van de basisbeginselen van het paardrijden. 
 • Na deze 2 lessen mag de ruiter starten in de beginnersles.
 • Tijdens de opstartcursus kan je een veiligheidscap van de manege lenen. Trek geen loszittende kleding aan en draag een zachte elastische broek (of een paardrijbroek). Geen sportschoenen, maar stevige hoge schoenen/laarzen (of paardrijlaarzen/jodhpurs).  
 • De prijs van de opstartcursus vind je op de tarievenlijst

Ruiters met ervaring

De “Instaples” is bedoeld voor ruiters met rijervaring. Via deze les wordt er bekeken welke ervaring en rijvaardigheden de ruiter heeft. 

 • Dit is een privéles van een half uur waarin de instructrice een inschatting maakt van de rijvaardigheden van de ruiter. 
 • Tijdens de Instaples kan je een veiligheidscap van de manege lenen. Trek geen loszittende kleding aan en draag een zachte elastische broek (of een paardrijbroek). Geen sportschoenen, maar stevige hoge schoenen/laarzen (of paardrijlaarzen/jodhpurs).  
 • Na afloop van de les wordt er besproken welke mogelijkheden beschikbaar zijn. 
 • De prijs van de instaples vind je op de tarievenlijst

Mindervalide

Paardrijden op Manege Moedig Voorwaarts, dat staat voor plezierig en verantwoord paardrijden. Maar wat als een ruiter nu een (tijdelijk) fysieke of mentale beperking heeft? Of extra begeleiding nodig heeft door bijvoorbeeld angstig of snel afgeleid zijn? 

Onze instructeurs zijn speciaal opgeleid om ook het paardrijden voor mindervalide ruiters mogelijk te maken. Er zijn allerlei voorzieningen, zoals speciale zadels, tilliften, extra begeleiding, kleine groepen, etc.

De manege is aangesloten bij Federatie Paardrijden Gehandicapten.

Doorstromen in de groepsles

Na de Opstartcursus en/of Instaples start je in een van de groepslessen. We bieden paardrijlessen aan voor iedereen: er worden veel soorten lessen op diverse niveaus gegeven. De groepslessen bestaan uit maximaal 7 ruiters en worden dagelijks gegeven. Door de grote variatie aan paarden is er voor iedereen wel een geschikt paard/pony. Je zal op verschillende paarden les krijgen, zodat je met veel soorten paarden leert omgaan.

Eigen uitrusting

Als je start in de groepsles kan je geen spullen meer lenen van de manege. Je zorgt zelf voor de juiste uitrusting, zoals kleding, cap, handschoenen etc. Zonder uitrusting kan je niet starten in de groepsles! Bij de groepsles pagina staat meer informatie over welke spullen je nodig hebt om te mogen starten. 

Aanmelden of meer informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden? Wat leuk!

Maak een afspraak voor een Opstartcursus of een Instap-les of vraag om meer informatie. Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Ik heb interesse in:
  Opstartcursus

  Instap-les

  Groepslessen

  Mindervalide voorzieningen

  Anders

  Leeftijd, Lengte en gewicht (ivm rugbelasting paarden)

  Uw bericht