Manege Moedig Voorwaarts

Manege Moedig Voorwaarts is de plek waar de Stichting Paardrijden Gehandicapten, Leiden e.o. haar activiteiten organiseert. Wij bieden paardrijlessen voor zowel valide als mindervalide ruiters en op diverse niveaus. Je kan met paardrijden vanaf 7 jaar tot elke leeftijd beginnen. Alle lessen worden door enthousiaste en gediplomeerde instructeurs gegeven. Er wordt zeven dagen in de week lesgegeven, zowel overdag als in de avond.

Ruim 200 valide en minder valide ruiters rijden elke week met veel plezier paard. Mede door ons enthousiast vrijwilligersteam is de manege een gezellige club waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Naast de lessen zijn er het gehele jaar door activiteiten zoals wedstrijden, parcourstraining, springles, schriktraining, pony versieren, zomerkampen.

Kortom, bij Manege Moedig Voorwaarts voelt iedereen zich thuis!

KadoVanRuiters

Stichting Paardrijden Gehandicapten

De manege wordt geëxploiteerd door de Stichting Paardrijden voor Gehandicapten voor Leiden en Omstreken (SPG). Deze stichting werd op 17 juni 1969 opgericht om lichamelijk, zintuiglijk en verstandelijk minder valide ruiters de kans te geven om op een verantwoorde manier paard te rijden. Sinds juni 1972 vinden de lessen plaats in de Manege Moedig Voorwaarts.
Sindsdien maakt de stichting het mogelijk om ook lessen aan te bieden voor valide ruiters. De Stichting heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Het doel van de stichting is: “Een hoogwaardige specifieke voorziening: “Manege Moedig Voorwaarts” in de regio Hoog Rijnland creëren waar mindervalide en valide ruiters verantwoord kunnen genieten van het paardrijden: als therapie of ter ontwikkeling of ter ontspanning.

Aangesloten bij

Manege Moedig Voorwaarts is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG), de Federatie Nederlandse RuiterSportcentra (FNRS) en de Stichting Veilige Paardensport (SVP)

Hierdoor wordt er gegarandeerd dat je leert paardrijden op ervaren manegepaarden en -pony’s. Daarnaast zijn de instructeurs zijn altijd gediplomeerd en worden periodiek bijgeschoold. Je kunt er van op aan dat de paarden goed worden verzorgd en dat hun welzijn voorop staat. Veiligheid van ruiter en de paarden staan bij ons hoog in het vaandel, we zijn dan ook in het bezit van het SVP veiligheidscertificaat.

Veiligheidscertificaat

Donaties en Sponsors

Draagt u Manege Moedig Voorwaarts en de Stichting Paardrijden Gehandicapten een warm hart toe? En wilt u ons ondersteunen? Heel graag!

Zoals u begrijpt kost het verzorgen van de paarden en het onderhoud van de manege veel geld. U kunt de manege en de paarden steunen door:
– Eenmalige donatie
– Sponsoring
– Paardenspullen doneren