Manege “Moedig Voorwaarts” kan niet bestaan zonder een enthousiaste vrijwilligersteam. Zij helpen bijvoorbeeld met het verzorgen van de paarden, lopen naast de paarden tijdens de lessen, helpen mensen met een beperking voor-, tijdens en na de lessen. Daarnaast zetten vrijwilligers zich in voor bestuurlijke taken, het zoeken van sponsoren en organiseren van evenementen en uitvoeren (groot) onderhoud. Lees hier meer over de diverse leuke commissietaken

Wij zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen in het geven van paardrijlessen of andere klussen, zoals onderhoud, websitebeheer, organiseren van evenementen.

Voor de lessen zijn we nu op zoek naar

  • kinderen/volwassenen die op de woensdag van 10 – 12 en/of vrijdag van 13 – 14.30 uur. Hier rijden bewoners van Swetterhage met een verstandelijke dan wel meervoudige beperking. Wij zoeken enthousiaste bijlopers die voor een periode op deze uren willen helpen. Enige ervaring met paarden is gewenst.
  • kinderen/volwassenen die mee kunnen helpen voor en tijdens de lessen voor jonge ruiters. Hierbij is hulp nodig bij het op- en afzadelen, poetsen en rijklaar maken van de paarden. Tijdens de les kan je bijlopen in stap en draf, zodat de jonge ruiters op een rustig tempo alles kunnen leren.
  • volwassenen die voor één of meerdere middagen en/of vroeg in de avond kunnen helpen. Wij zoeken een oudere vrijwilliger die stevig in zijn schoenen staat en het leuk vindt om het rijklaar maken van de paarden en begeleiden van de jongere vrijwilligers op zich te nemen. Ervaring met paarden, dan wel aansturen van jongeren is gewenst.

Aanmelden als hulp/vrijwilliger?

Wat leuk dat je wilt meehelpen! Ga naar Aanmelden als Vrijwilliger en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Meer informatie over taken?

Benieuwd wat jij kan betekenen voor de manege en bij welke activiteiten wij nog hulp zoeken? Ga naar Vrijwilligers voor meer informatie.